فروشگاه تخصصی فروش فایل ها و تحقیقات دانشجویی و قطعه کدهای برنامه نویسی و ویدیو های آموزشی

دسته بندی محصولات

محبوبترین محصولات

اطلاعیه فروشگاه

توجه : به لطف خداوند متعادل و تلاش مضاعف و پشتیبانی خوب فایل سل سایت پارس هم اکنون به رتبه 10 در فایل سل دست پیدا کرده است توجه : دانشجویان و افرادی که قصد خرید دارند و ایمیل ندارند برای خرید میتوانند ایمیل مدیر فروشگاه را به آدرس moradi.infomail@gmail.com وارد کنند و با این ایمیل و شماره تلفن خودتون اقدام به خرید کنید و در صورت مشکل میتوانید با شماره پشتیبانی فروشگاه در تلگرام با شماره 09398634021 ارتباط برقرار کنید

تحقیق درباره نمكهاي خوراكي

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 6

 

نمكهاي خوراكي

پيامبر خدا (ص): خداوند به موسي‌بن‌عمران وحي كرد كه: « با نمك، آغاز كن و با نمك، پايان ده؛ چرا كه درمان هفتاد درد، در نمك است و كمترينِ اين دردها ديوانگي، جذام، پيسي، گلودرد، دندان درد و شكم درد است»

- پيامبر خدا (ص): هر كس پيش از هر چيز و پس از هر چيز، نمك بخورد، خداوند سيصد و سي نوع بلا را كه كمترينش جذام است، از او بر مي‌دارد.

نمك خوراكي:

نمك نام متداول كلرور سديم است كه به صورت بلور‌هاي سفيد مكعبي شكل و در ابعاد بسيار ريز در طبيعت موجود است. شايد بتوان گفت كه اين بلور‌هاي شورمزه يكي از نخستين مواد نگهدارنده‌‌ايست كه بشر آن را به جهت خواص ضدميكروبي و جلوگيري از فساد و صد البته به دليل بهبود طعم از دير باز به مواد غذايي خود افزوده است. نمك در طبيعت به دو صورت محلول در آب و جامد (معادن نمك) موجود است. هنگام استخراج نمك از آب‌هاي شور و معادن، ناخالصي‌هايي وارد آن مي‌شود كه براي سلامتي انسان بسيار مضر است.

ناخالصي‌هاي نمك:

از جمله مهمترين ناخالصي‌هاي همراه با نمك مي‌توان به شن، ماسه، خاك، مواد آلاينده‌اي كه براي استخراج نمك استفاده مي‌شود، مواد محلول همچون سولفات كلسيم و منيزيم و بالاخره فلزات سنگين همچون سرب، جيوه، ارسنيك و كادميوم و... اشاره كرد. مصرف اين ناخالصي‌ها كه همراه با نمك است مي‌تواند به بروز عوارض نامطلوب در دستگاه گوارش، كليه، كبد و ريه منجر شده و حتي در موارد حاد باعث ممانعت در جذب آهن و مسموميت شود.

يكي از راه‌هاي بسيار مناسب براي جلوگيري از ورود اين مواد به داخل غذا‌هاي مصرفي استفاده از نمك تصفيه شده است. يعني نمكي كه در آن با روش تبلور مجدد ناخالصي‌هاي محلول و نامحلول آن حذف شده و كاملا بهداشتي است. آن چه در صنعت براي توليد اين گونه نمك به كار گرفته مي‌شود به طور خلاصه عبارت است از انحلال نمك در آب، رسوب دادن ناخالصي‌ها از طريق افزودن مواد شيميايي و فيلتراسيون، تبخير آب نمك و تشكيل كريستال‌هاي خالص شده و خشك كردن اين كريستال‌ها به گونه‌اي است كه رطوبت آن به كمتر از 1/0 درصد برسد. با اعمال درست اين روش‌ها مي‌توان به نمك خالصي با ويژگي‌هاي مطلوب دست ‌يافت.

نمك تصفيه شده را مي‌توان براي مصارف خوراكي خانوار، مصارف صنعتي (صنايع كنسروسازي، نانوايي، لبني، سوسيس و كالباس و بيسكويت‌سازي و...)، مصارف داروسازي و توليد غذاي دام استفاده كرد.

توصيه‌هاي مهم براي استفاده از نمك تصفيه شده:

گرچه براي پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و عروقي و افزايش فشار خون مصرف كم نمك توصيه مي‌شود اما همان مقدار كم بايد از نمك‌هاي يددار تصفيه شده بدست آيد تا هم يد مورد نياز بدن را تامين كرده و هم عوارض احتمالي ناشي از وجود ناخالصي‌هاي نمك را برطرف كند. وجود ناخالصي‌ها در نمك علاوه بر ايجاد عوارض نامطلوب باعث كاهش شوري نمك شده، در نتيجه افزايش مصرف نمك را به دنبال دارد.

نمك‌هاي تصفيه شده به دليل خلوص بالا يد را بهتر و به مدت بيشتري حفظ مي‌كنند. اما بايد توجه داشت كه نمك‌هاي يد دار نبايد به مدت طولاني در معرض نور خورشيد و يا رطوبت قرار گيرند چرا كه يد خود را از دست مي‌دهند، بهتر است نمك يددار در ظروف پلاستيكي، چوبي، سفالي يا شيشه‌اي رنگي با سرپوش محكم و بدون منفذ نگهداري شود. در هنگام خريد همواره به تاريخ مصرف نمك و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت و قيد عبارت تصفيه شده روي بسته‌بندي بايد دقت كرد. نكته بسيار ضروري ديگر آنست كه هرچه از تاريخ توليد يك ماده غذايي بگذرد از كيفيت آن كاسته مي‌شود. پس ضمن آن كه به اندازه مصرف خريد مي‌كنيد به تاريخ توليد نيز بسيار دقيق شويد.

ناخالصی‌های موجود در نمك‌های تصفیه‌نشده شامل سرب، جیوه، آرسنیك، كادمیوم، فلور و سایر املاح سنگینی است كه بر اندام‌های داخلی بدن تاثیرات مخربی دارند. هنوز هم برای غذاهایی كه در مناسبت‌های مذهبی یا مهمانی‌ها طبخ می‌شود، از سنگ‌نمك براي خيساندن برنج استفاده مي‌شود. ناخالصی‌های موجود در نمك‌های تصفیه‌نشده شامل سرب، جیوه، آرسنیك، كادمیوم، فلور و سایر املاح سنگینی است كه بر اندام‌های داخلی بدن تاثیرات مخربی دارند. نمك استخراج شده از معدن یا دریا، ناخالصی‌های فراوانی دارد كه عمده‌ترین آن‌ها، «سولفات كلسیم» یا همان «گچ» است كه به دلیل سفید بودن، قابل تشخیص از اصل نمك نیست. از هر 120 تن نمك تولیدی تصفیه شده، 10-6 تن گل و لای خارج می‌شود كه مصرف مستمر این میزان ناخالصی در نمك‌های سنتی، مشكلات و بیماری‌های جسمی را به همراه دارد. طعم نمك‌های سنتی هم به خاطر داشتن میزان قابل توجهی ناخالصی منیزیم كه طعم تلخ دارد با طعم نمك‌های دیگر فرق دارد.

یكی از مشكلات اساسی كه در اثر مصرف نمک تصفیه نشده ممكن است پیش بیاید، اختلال در عملكرد كلیه‌هاست، چرا كه كلیه‌ها مسئول دفع مواد سمی از بدن هستند و تجمع این مواد به مرور زمان، به بافت كلیه آسیب می‌رساند.

عوارض خوردن املاح( فلزات) سنگين موجود در نمك:

ناخالصی‌های موجود در نمك‌های تصفیه نشده شامل سرب، مس، جیوه، آرسنیك، كادميوم، فلور و ساير املاح (فلزات) سنگين است.

كادمیوم، سرب، مس و جیوه از فلزات سنگینی هستند كه قادر به ایجاد سرطان در افراد مصرف كننده خواهند كرد.

البته مسمومیت حاد در اثر مصرف نمك‌های ناخالص وجود ندارد، چرا كه میزان ناخالصی موجود در نمك ده‌ها بار كمتر از مقادیری است كه مسمومیت حاد ایجاد كند، اما اگر مقدار آن‌ها بیشتر از حد استاندارد باشد، ممكن است پس از مدت طولانی عوارض خود را نشان دهد؛ مثلاً فرد 60-50 ساله‌ای كه سرطان می‌گیرد، با غذایی كه دیروز یا سال جاری مصرف كرده بیمار نشده است، بلكه مجموعه‌ی عوامل در طول زندگی فرد دست به دست هم داده و فرد را بیمار كرده است.

كادميوم و سرب باعث عوارضي نظیر كوتاهی قد، تهوع، استفراغ، كم‌خونی، ضایعات پوستی، آسیب‌دیدن مو، ناخن، استخوان‌ها، مراكز عصبی، كبد، غدد و طحال در نتیجه مسمومیت با این عناصر عارض می‌شود. همچنین جیوه باعث ایجاد جنین ناقص‌الخلقه در زنان باردار می‌شود و از این لحاظ خطراتي را به همراه دارد. مس يكي از عناصر ضروري براي بدن به شمار مي‌آيد. اگر مس، بیش از حد نیاز به بدن برسد، با ایجاد اختلال در جذب آهن و روی، باعث كم‌خونی فقر آهن شده و بر سلامتي و غدد جنسي و باروري تاثير مي‌گذارد.

بعید نیست بخشی از كمبود روی‌ای كه در جامعه وجود دارد به دلیل اثرات تشدیدی مصرف نمك طعام تصفیه نشده باشد. مصرف نمک به مقدار کم در برنامه غذایی ما لازم و ضروری است. ولی ما معمولا 10 تا 20 برابر مقدار مورد نیاز بدن، نمک مصرف می‌کنیم. البته سه‌چهارم نمکی که در طی روز مصرف می‌کنیم بصورت نهفته در غذاهای فرآیند شده و آماده است. فقط یک چهارم آن را در سر سفره یا هنگام پخت غذا، اضافه می‌کنیم.طبق تحقیقات، مشخص شده است که دریافت زیاد نمک، اثرات مضری بر سلامتی ما دارد که شامل موارد زیراست:

فشار خون

کاهش مصرف نمک، فورا باعث کاهش فشارخون بالا می‌شود. در حال حاضر، ارتباط بین مصرف زیاد نمک و افزایش فشار خون، بطورقطعیثابتشدهاست. افزایشفشارخون،خطرسکته (ازکارافتادنقسمتیازبدن) یاحمله قلبی (مسدود شدن یکی از سرخرگ هایی که خون را به عضله قلبی می‌رسانند) را افزایش می‌دهد. این‌ها از علايم عمده فشار خون بالا هستند.

برای تشخیص این عارضه، می‌توانید با یک دستگاه فشارسنج، مقدار فشار خونتان را اندازه بگیرید. به خصوص اینکه با افزایش سن، میزان ابتلا به فشار خون بالا، افزایش می یابد. کاهش مصرف نمک، فورا باعث کاهش فشارخون بالا می‌شود و اگر همیشه به مقدار کم نمک مصرف کنید، با افزایش سن دچار فشار خون بالا نخواهید شد.

سکته قلبی

مقدار مصرف نمک با میزان شیوع سکته قلبی در جامعه مرتبط است. علاوه بر اینکه نمک باعث افزایش فشارخون می‌شود، به نظر می‌رسد به طور مستقیم و بدون اینکه اثری بر فشار خون داشته باشد، باعث سکته قلبی می‌شود.

پوکی استخوان

نمک زیاد، کلسیم را از استخوان‌ها می‌گیرد و باعث دفع آن از ادرار می‌شود. به همین دلیل باعث نازک‌شدن استخوان می‌شود. در نتیجه با افزایش سن، استخوان‌ها به راحتی می‌شکنند. هم اکنون توصیه می‌شود برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرفنمکبایستیکاهشیابد.

سرطان معده

کاهش مصرف نمک، خطر شیوع سرطان معده را کاهش می‌دهد. با مقایسه کشورهای مختلف در جهان، ارتباط نزدیکی بین مقدار مصرف نمک و تعداد افراد مبتلا به سرطان معده در هر کشوری، آشکار شده است. مرکز بررسی سرطان در جهان توصیه می‌کند، کاهش مصرف نمک، خطر شیوع سرطان معده را کاهش می‌دهد.


اشتراک بگذارید:


پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت هزینه و دریافت فایل

مبلغ قابل پرداخت 11,000 تومان

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
52_1024523_1438.zip18.5k





ویدئو آموزشی کسب درآمد میلیونی با بازاریابی فایل در وردپرس(آموزش توسط رتبه 10 فایل سل)

ویدئو آموزشی کسب درآمد میلیونی با بازاریابی فایل در وردپرس(آموزش توسط رتبه 10 فایل سل) فرمت فایل : MPG- نوع فایل (ویدئو-قابل نمایش روی کامپیوتر و رسانه های دیجیتال)   تعداد فایل ها : 3 فایل ویدیویی(3 بخش)   کیفیت فایل ها : عالی(Full Hd)   حجم فایل های ویدیویی : 230 مگابایت    توضیح محصول : این ویدئو بطور کامل بازاریابی فایل توسط وردپرس را معرفی و آموزش داده است مدرس این ویدئو مدیر فروشگاه پارس است که دارای رتبه کل 10 در فایل سل و رتبه یک فروش در ...

توضیحات بیشتر - دانلود 49,000 تومان

نظرسنجی

کدام نوع از فایل های زیر مورد نیاز شماست