فروشگاه تخصصی فروش فایل ها و تحقیقات دانشجویی و قطعه کدهای برنامه نویسی و ویدیو های آموزشی

دسته بندی محصولات

محبوبترین محصولات

09187363847

اطلاعیه فروشگاه

توجه : به لطف خداوند متعادل و تلاش مضاعف و پشتیبانی خوب فایل سل سایت پارس هم اکنون به رتبه 12 در فایل سل دست پیدا کرده است توجه : دانشجویان و افرادی که قصد خرید دارند و ایمیل ندارند برای خرید میتوانند ایمیل مدیر فروشگاه را به آدرس moradi.infomail@gmail.com وارد کنند و با این ایمیل و شماره تلفن خودتون اقدام به خرید کنید و در صورت مشکل میتوانید با شماره پشتیبانی فروشگاه در تلگرام با شماره 09398634021 ارتباط برقرار کنید

تحقیق درباره تحقيقي در مورد عوامل موثر در ايجاد بوي بد دهان

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 8

 

تحقيقي در مورد عوامل موثر در ايجاد بوي بد دهان

خلاصه

سابقه و هدف: بوي بد دهان عارضه شايعي است كه تعداد زيادي از افراد جامعه از آن رنج مي برند لذا اين تحقيق با هدف بررسي اتيولوژي هاي مختلف اين عارضه انجام شد.

مواد و روشها: 120 نفر مورد معاينه در خصوص Pi، GI، پوسيدگي، بيماري هاي پريودنتال و بوي بد دهان قرار گرفتند و نتايج از طريق t – test و Odd’s ratio مورد بررسي قرار گرفت. پس از مطالعات اوليه در اين زمينه پرسشنامه اي تهيه شد و معاينات كلينيكي نيز بر اساس اين پرسشنامه از جمعيتي بالغ بر 100نفر كه بطور تصادفي انتخاب شده بودند بعمل آمد، كه عوامل ايجاد كننده بوي بد دهان در آنها به دو قسمت دهاني و خارج دهاني تقسيم شدند. جداول و نمودارهايي نيز بر اساس در صدهاي فراواني ساده تهيه شدند.

يافته ها: نتايج اين تحقيق نشان دادند از آنجائيكه چند عاملي بودن اتيولوژي بوي بد دهان به اثبات رسيده است، لذا تعيين عاملي خاص بعنوان ايجاد كننده بوي بد دهان كاري اشتباه خواهد بود، اما بر اساس يافته هاي اين تحقيق عواملي مانند: پري كرونيت، شلوغي دندانها، بيماريهاي لثه، پوسيدگي ها و پر كردگي هاي نامناسب وغيره بهمراه بهداشت بد درزمره موثرترين عوامل شناخته شده اند.

نتيجه گيري: به طور كلي مي‌توان گفت كه هركدام از عوامل داخل دهاني به تنهايي اگر با‌ بهداشت بد همراه باشند مي‌توانند بوي بد ايجاد

نمايند.

واژه هاي كليدي: بوي بد دهان، اتيولوژي، بهداشت بد

مجله دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، سال 1382: جلد (2)21: صفحه 157 الي163

مقدمه

بوي بد دهان عبارتست از بوي نامطبوعي كه در هنگام صحبت كردن يا تنفس بعضي از افراد احساس مي شود(1)، كه مي تواند نشانه و علامتي از اختلالات سيستميك و يا ناشي از وجود برخي ضايعات موضعي در دهان و دندانها باشد(2). Brening وSulser (1970) اظهار مي دارند اين اشتباه خواهد بود كه تصور كنيم هر نفس نامطبوع يا غير طبيعي حاكي از بيماري است، نفس انسان در ساعات مختلف روز و حالت گرسنگي بطور قابل ملاحظه اي تغيير مي كند و از جمله مسائلي كه در كيفيت اين بو تاثير مي گذارد آغاز دوران بلوغ و تغييرات هورموني و افزايش سن است(4و3). Prinz (1968) مي گويد به نظر مي رسد اهميت حفره دهان بعنوان يك منبع بوي بد هنوز يك موضوع قابل بحث است(5). در عين حال تحريك عصبي يا عاطفي ممكن است به ايجاد بوي بد دهان كمك نمايد. Howe (1960) چندين حالت كلينيكي كه در آنها بوي بد دهان ضمن گريزهاي عاطفي اتفاق افتاده است را گزارش نموده است(6). البته بعضي از افراد از روي توهم بوي بد دهان را احساس مي كنند كه براي درمان آنها بايد با روان شناس و پزشك نيز مشاوره نمود(7). مكانيسم پاتوفيزيولوژيكي Halitosis بخوبي شناخته نشده است و در برخي بيماران اتيولوژي آن بصورت ناشناخته باقي مانده است(6). Crohn وdrosd (1970) پيشنهاد مي كنند كه از اصطلاح Fetor exore براي بوهاي موضعي متصاعد شده و ناشي از حالت هاي نامساعد دهان و حفرات خالي مربوط به آن يعني سينوس هاي اطراف بيني و از كلمه Halit براي بوهاي بد دهان با منشاء سيستميك استفاده شود(2). بوي بد دهان با بوي تنفس بد تفاوت دارد. در حالت طبيعي دهان نبايد بوي بد داشته باشد. بوي طبيعي دهان هركس Human odor مي باشد كه نبايد بد باشد(8). همانند بوي دهان كودكان كه بتدريج با افزايش سن و وجود عوامل ديگر تغيير مي كند(3). هدف از اين تحقيق بررسي تعدادي ازعوامل ذكر شده در منابع به عنوان عامل ايجــاد بوي بد دهـان درمقـايسه با افـرادي است كه فاقد آن عامل مي باشند.

مواد و روشها

تعداد 120 نفر از افراد مراجعه كننــده به دانشــكده دندانپزشكي در سال 1370 به صورت تصادفي جهت انجام اين تحقيق انتخاب شدند. جهت ارزيابي بهداشت دهان بيماران به گرفتن ايندكس پلاك اقدام شد. جهت سهولت در كار، افراد به گروه افراد با بهداشت خوب و بهداشت بد تقسيم شدند (افراديكه داراي ايندكس پلاك بيشتر از 70درصدبودند در گروه بهداشت بد و افراد داراي ايندكس كمتر از آن در گروه بهداشت خوب قرار گرفتند). در خصوص وضعيت لثه ايندكس GI استفاده شد و افراد در دو گروه سالم و بيمار قرار گرفتند. افراد از نظر مصرف دخانيات بدون توجه به تعداد و ميزان و دفعات كشيدن سيگار به دو گروه مصرف كننده و غيرمصرف‌كننده تقسيم شدند.

بررسي پوسيدگي و ترميم هاي نامناسب از طريق معاينه كلينيكي و با استفاده از سوند انجام پذيرفت و بيماران مورد معاينه با وجود هر گونه پروتز يا عدم پروتز در جدول مربوطه ثبت گرديدند. شلوغي و بهم ريختگي دندانها و شرايط روي هم قرار گرفتن دندانها ارزيابي شد. وجود هر كدام از بيماريهاي سيستميك كه مي توانند در بوي بد دهان موثر باشند، حضور پري كرونيت و نيز از دست دادن دندانها همگي تحت بررسي قرار گرفتند. جنس افراد و سن هر كدام در گروههاي دوم، سوم، چهارم، پنجم، ششم و هفتم، تنظيم گرديد كه در خصوص سن يكبار در جدول ساده و يكبار افراد زير 40 سال و يا بالاي 40 سال در جدول multiple مورد بررسي قرار گرفتند.

جمع آوري اطلاعات به طريق مشاهده و پرسشنامه صورت گرفت. جهت بررسي بوي بد دهان از روش Fosdisk بصورت تغيير يافته استفاده شد. معاينه كننده مانند شيميست ها از حس بويايي خود استفاده نمود. بدين صورت كه سر بيمار در مقابل و هم سطح سر معاينه كننده در فاصله 20 سانتي متري قرارگرفت و هوايي كه به آرامي درموقع صحبت كردن دميده مي شد استنشاق مي گرديد.

اين تست در ساعات 5/11ـ10صبح و 5/5 ـ 4 بعد از ظهر انجام گرفت. كه 2 تا 3 ساعت پس از وعده هاي غذايي بود. در ضمن از كساني معاينه بعمل مي آمد كه در اين مدت از هيچگونه خوشبو كننده دهان، آدامس و مسواك استفاده نكرده بودند(9).

اين تست دو بار يكي براي دهان و بار ديگر براي بيني استفاده شد. جهت افتراق بوي بد دهان از روش Belding استفاده شد. بدين صورت كه بيمار بايستي دهان خود را بسته و هوا را از بيني خود خارج كند. اگر بوي بد منشاء دهاني داشت كه كم شده و يا از بين مي رفت ولي اگر شدت مي يافت مشخص مي شد كه از سينوسها و حفرات اطراف بيني منشاء گرفته است(10) و اگر همانند بود كه منشاء آن بيماريهاي ريوي و گوارشي تلقي مي شد. سوالات مربوطه نيز با ذكر اينكه جهت انجام تحقيق بوده و كسي بجز محقق به آن دسترسي ندارد مطرح و جوابها در پرسشنامه مربوطه درج گرديدند. جهت بررسي رابطه هر كدام از موارد از طريق محاسبه Odd’s ratio صورت گرفت.

داده ها دسته بندي شده و با استفاده از نرم افزارEPI info و با روش هاي جاري آماري بررسي شدند.

يافته ها

تعداد 120 نفر از مراجعين به دانشكده دندانپزشكي بطور تصادفي مورد آزمون قرار گرفتند كه از اين تعداد 17 نفر بعلت اينكه نتوانستند اطلاعات دقيقي از وضعيت سيستميك خود ارائه دهند از مطالعه حذف شدند. در مجموع از ميان 103 نفر باقيمانده، 34 مورد زن و 69 مورد مرد بودند. در خصوص ارزيابي بهداشتي از 47 مورد افراديكه داراي بوي بد دهان بودند 6 مورد در گروه بهداشت خوب دهاني و مابقي در گروه بهداشت بد قرار گرفتند، در عين اينكه از 56 نفر بدون بوي دهان 32 نفر بهداشت بد دهاني داشتند(جدول 1).

جدول 1ـ وضعيت بهداشت دهان در رابطه با بوي بد دهان

بهداشت دهان

گروهها

خوب

بد

مورد

6

41

سالم

24

32

با بررسي وضعيت لثه بيماران و تقسيم آنها به دو گروه داراي يكي از انواع بيماريهاي لثه اي پريودنتال و لثه سالم، رابطه معني داري بين بوي بد دهان و يكي از انواع بيماريهاي پريود نتال مشاهده گرديد (000/0P<) (جدول 2).

جدول 2ـ وضعيت بيماريهاي پريودنتال و بوي بد دهان

وضعيت لثه

گروهها

خوب

بد

مورد

19

28

سالم

24

12

3/46 درصد از افراد مذكر در مقابل 1/44 درصد از افراد مونث داراي بوي بد دهان بودند كه رابطه آنها معني دار نبود (85/0=P) ( جدول3).

جدول 3 ـ رابطه جنسيت با بوي بد دهان

جنس

گروهها

زن

مرد

مورد

15

32

سالم

19

37

در خصوص مصرف دخانيات و بوي بد دهان نيز مشاهده شد كه 50 درصد افرادي كه دخانيات مصرف مي كردند داراي بوي بد دهان نيز بودند در عين حال 66/43 درصد از افرادي كه دخانيات مصرف نمي كردند داراي بوي بد دهان بودند كه با (55/0=P) اين رابطه معني دار نبود (جدول 4).

جدول 4 – رابطه مصرف دخانيات با بوي بد دهان

دخانيات

گروهها

مصرف دارند

مصرف ندارند

مورد

16

31

سالم

16

40

در بين گروههاي سني مختلف افراد گروه دهه پنجم سني بيشتر از ساير افراد، به عارضه بوي بد دهان مبتلا بودند (جدول5).

جدول 5- رابطه گروه هاي سني مختلف با بوي بد دهان

گروه سني برحسب دهه

گروهها

دهه دوم

دهه سوم

دهه چهارم

دهه پنجم

دهه ششم

دهه هفتم

مورد

6

25

8

6

2

0

سالم

11

26

14

2

1

2

طي آزمون آماري، گروه هاي سني به دو گروه اصلي 20 تا 39 ساله ها و 40 سال به بالا دسته بندي شدند كه رابطه بوي بد دهان با هر دسته سني معني دار بود (جدول6).

جدول 6 – رابطه گروه سني با بوي بد دهان

گروه سني

گروهها

20 الي 39

40 به بالا

مورد

31

16

سالم

37

19

حضور پركردگي نامناسب به نحوي بود كه 83/52درصداز افرادي كه پر كردگي نامناسب داشتند بوي بد دهان نيز داشتند، در عين حال 38درصد افرادي كه پر كردگي نامناسب نداشتند دچار عارضه بوي بد دهان بودند (جدول 7).

جدول 7 ـ وضعيت بوي بد دهان با پر كردگي نامناسب

پركردگي

نامناسب

گروهها

دارد

ندارد

مورد

28

19

سالم

25

31

داشتن يكي از انواع پروتزهاي مصنوعي با بوي بد دهان نيز مورد بررسي قرارگرفت كه رابطه معني داري يافت شد. (018/0=P) (جدول 8).

جدول 8 ـ وضعيت بوي بد دهان با انواع پروتز

انواع پروتز

گروهها

دارد

ندارد

مورد

16

31

سالم

8

28

شلوغي دندانها(crowding) نيز مورد بررسي قرار گرفت كه طي آزمون Fisher exact رابطه معني داري يافت نشد (جدول 9).

جدول 9- وضعيت بوي بد دهان وشلوغي دندانها

شلوغي دندانها

گروهها

دارد

ندارد

مورد

5

42

سالم

2

54

افراديكه داراي1يا بيشترازيك پوسيدگي‌دنداني بودند مورد بررسي قرار گرفتندورابطه معني‌داري بين پوسيدگي و بوي بد دهان يافت شد (01/0=(P (جدول 10).

جدول 10 – وضعيت بوي بد دهان و پوسيدگي دنداني

پوسيدگي

گروهها

دارد

ندارد

مورد

40

7

سالم

35

21

از دست دادن دندانها رابطه معني داري با بوي بد دهان نداشت. (20/0= P) (جدول 11).

جدول 11- از دست دادن دندان و بوي بد دهان

از دست دادن دندانها

گروهها

دارد

ندارد

مورد

28

19

سالم

40

16

بحث

وضعيت بهداشت دهان و دندان در جامعه مورد بررسي نشان داد كه افزون بر 70 درصداز افراد داراي بهداشت بد بودند ولي 56 درصد از افرادي كه داراي بهداشت بد بودند از بوي بد دهان نيز رنج مي بردند در حاليكه تنها 20درصد از افراد داراي بهداشت خوب داراي بوي بد دهان نيز بودند. در اين تحقيق ارزش P به دست آمده 001/0 است كه نشان دهنده معني‌دار بودن اين رابطه است. بررسي جدول نيز نشانگر 2/0 = Odds Ratio با دامنه 58/0›OR›06/0 بود كه مبين اين مطلب مي باشد كه بهداشت دهان به طور معكوس بر وضعيت بوي دهان تأثير گذار است.

در خصوص دارا بودن يكي از انواع بيماريهاي پريودنتال

و بوي بد دهان مشاهده شد 70 درصد افراديكه داراي بيماريهاي پريونتال بودند بوي بد دهان نيز داشتند درعين اينكه حدود 30 درصد از افراد با لثه سالم نيز داراي بوي بد دهان بودند كه اين رابطه با نسبت خط 4/5 و با دامنه 80/14›OR›1/2 معني دار بود.

جنسيت افراد در بروز بوي بد دهان دخيل نبوده و تفاضل درصد افراد مورد معاينه هر دو جنس تقريباً 1/2 درصد را شامل مي‌شد كه با دامنه 72/2›OR›44/0 نشانگر نزديكي ميزان شيوع در هر دو جنس مي باشد.

تأثير مصرف و عدم مصرف دخانيات در بروز بوي بد دهان داراي نسبت خط 77/0 با دامنه 94/1›OR›31/0 بود كه عليرغم تصور اوليه، مصرف دخانيات در بروز بوي بد دهان تأثير معني داري نداشت. البته توصيه مي شود كه تحقيق مستقلي با تعداد نمونه كافي در آينده انجام پذيرد.

بوي بد دهان مي تواند هر گروه سني اي را شامل شود. چنانچه طي آزمون آماري فوق افراد به دو گروه (20 تا 39 ساله) و (40 سال به بالا) تقسيم شدند كه با ضريب خط دامنه 34/9›OR›54/1 كه وجود رابطه معني داري بود (001/0P=).

وجود پركردگي هاي نامناسب بابوي بد دهان رابطه معني داري پيدا نكردند.(13/0 =P) در عين اينكه تصور اوليه اين مطلب را تأييد مي كرد.

حضور يا عدم حضور يكي از انواع پروتزهاي مصنوعي در دهان بدون در نظر گرفتن طراحي صحيح يا غلط پروتز با بوي بد دهان نسبت خط 1/3 داشته كه دامنه آن نيز07/9›OR›08/1 بود. در اين افراد 6/66 درصد از افرادي كه پروتز داشتند داراي بوي بد دهان نيز بودند و 2/39 درصد افرادي كه پروتز نداشتند بوي بد دهان نداشتند.

تعداد محدودي از بيماران داراي شلوغي دندانها بودند كه در همين گروه افرادي كه داراي بوي بد دهان بودند 5/2 برابر افراد بدون بوي بد دهان بودند و در عين حال 4/71 درصد افرادي كه شلوغي دندانها داشتند داراي بوي بد دهان بوده و 75/43 درصد افرادي كه شلوغي نداشتند داراي بوي بد دهان بودند.

پوسيدگي دنداني با بوي بد دهان داراي رابطه معني داربوده نسبت خط43/3 دامنه دار16/10›OR›19/1 برقرار مي باشد. در اين افراد 3/53 درصد افرادي كه پوسيدگي داشتند داراي بوي بد دهان بوده و 25 درصد افرادي كه پوسيدگي نداشتند نيز داراي بوي بد دهان بودند. 1/41 درصد از افرادي كه يك يا تعدادي از دندانهايشان را از دست داده بودند بوي بد دهان داشتند و 2/54 از افرادي كه دندان از دست نداده بوي بد دهان داشتند.

قابل ذكـر اسـت كه مــشابه اين تحقيق در گذشته انجام

نگرفته است. لذا مرجعي جهت مقايسه يافته هاي اين تحقيق وجود ندارد .

نتيجه گيري

اين مطالعه بررسي آماري ساده‌اي بر روي افراد مورد

مطالعه بود كه جهت حذف عوامل مداخله گر پيشنهاد مي شود از مدل Multiple logestic regression استفاده شود تا نقش مؤثر هر متغير از زاويه يك بررسي چند متغيره مشخص گردد.

References:

آيرملو - ب، صفوي - د: شناخت و روشهاي پيشگيري در بيماريهاي پريودنتال. انتشارات ساعد، 1378، فصل 6: 184-176

Biswas SD, Kleinberg I: Effect Of urea concentration on its utilization, on the ph and the formation of ammonia and carbon dioxied in a human salivary sediment system. Arch Oral Biol. 1971;16:759-764

Wotman S, Mandel ID, Mercadante J, Goldman R: Calculus in normal Children and Children with Cystic fibrosis. J Dent Res 1970;63:22-25

Draus FJ, Tarbet WJ, Miklos FL: Salivary enz ymes and calculus Formation. J Periodent Res 1968;3:232

Ericson T: Salivary glycoproteins. Acta Odont Scond 1968;26:30-35

Adams RJ, Stanmeyer WR: The effects of a closely supervised oral hygiene program upon oral cleanliness. J Peridontol 1960;31:242

Arnim SS: Preventiom of dental disease. North Am Clin Pediat 1963;10: 273 -274

Arno A, Waerhaug J, Lovdal A, Schei O: Incidence of gingivitis as related to sex, occupation, tobacco consumption, toothbrushing and age. Oral Surg 1958;11: 587 -589

Putnam W, O’Shea R M, Cohen LV: Communication and patient motivation in preventive periodontics. Public Health Rep 1967;82: 779

Young WO, Striffler DF: The dentist, his practice, and his community. 2nd Ed. Philadelphia, WB Saunders Co. 1964;Chap5:289-320.

مقدمه

بوي بد دهان عبارتست از بوي نامطبوعي كه در هنگام صحبت كردن يا تنفس بعضي از افراد احساس مي شود(1)، كه مي تواند نشانه و علامتي از اختلالات سيستميك و يا ناشي از وجود برخي ضايعات موضعي در دهان و دندانها باشد(2). Brening وSulser (1970) اظهار مي دارند اين اشتباه خواهد بود كه تصور كنيم هر نفس نامطبوع يا غير طبيعي حاكي از بيماري است، نفس انسان در ساعات مختلف روز و حالت گرسنگي بطور قابل ملاحظه اي تغيير مي كند و از جمله مسائلي كه در كيفيت اين بو تاثير مي گذارد آغاز دوران بلوغ و تغييرات هورموني و افزايش سن است(4و3). Prinz (1968) مي گويد به نظر مي رسد اهميت حفره دهان بعنوان يك منبع بوي بد هنوز يك موضوع قابل بحث است(5). در عين حال تحريك عصبي يا عاطفي ممكن است به ايجاد بوي بد دهان كمك نمايد. Howe (1960) چندين حالت كلينيكي كه در آنها بوي بد دهان ضمن گريزهاي عاطفي اتفاق افتاده است را گزارش نموده است(6). البته بعضي از افراد از روي توهم بوي بد دهان را احساس مي كنند كه براي درمان آنها بايد با روان شناس و پزشك نيز مشاوره نمود(7). مكانيسم پاتوفيزيولوژيكي Halitosis بخوبي شناخته نشده است و در برخي بيماران اتيولوژي آن بصورت ناشناخته باقي مانده است(6). Crohn وdrosd (1970) پيشنهاد مي كنند كه از اصطلاح Fetor exore براي بوهاي موضعي متصاعد شده و ناشي از حالت هاي نامساعد دهان و حفرات خالي مربوط به آن يعني سينوس هاي اطراف بيني و از كلمه Halit براي بوهاي بد دهان با منشاء سيستميك استفاده شود(2). بوي بد دهان با بوي تنفس بد تفاوت دارد. در حالت طبيعي دهان نبايد بوي بد داشته باشد. بوي طبيعي دهان هركس Human odor مي باشد كه نبايد بد باشد(8). همانند بوي دهان كودكان كه بتدريج با افزايش سن و وجود عوامل ديگر تغيير مي كند(3). هدف از اين تحقيق بررسي تعدادي ازعوامل ذكر شده در منابع به عنوان عامل ايجــاد بوي بد دهـان درمقـايسه با افـرادي است كه فاقد آن عامل مي باشند.

مواد و روشها

تعداد 120 نفر از افراد مراجعه كننــده به دانشــكده دندانپزشكي در سال 1370 به صورت تصادفي جهت انجام اين تحقيق انتخاب شدند. جهت ارزيابي بهداشت دهان بيماران به گرفتن ايندكس پلاك اقدام شد. جهت سهولت در كار، افراد به گروه افراد با بهداشت خوب و بهداشت بد تقسيم شدند (افراديكه داراي ايندكس پلاك بيشتر از 70درصدبودند در گروه بهداشت بد و افراد داراي ايندكس كمتر از آن در گروه بهداشت خوب قرار گرفتند). در خصوص وضعيت لثه ايندكس GI استفاده شد و افراد در دو گروه سالم و بيمار قرار گرفتند. افراد از نظر مصرف دخانيات بدون توجه به تعداد و ميزان و دفعات كشيدن سيگار به دو گروه مصرف كننده و غيرمصرف‌كننده تقسيم شدند.

بررسي پوسيدگي و ترميم هاي نامناسب از طريق معاينه كلينيكي و با استفاده از سوند انجام پذيرفت و بيماران مورد معاينه با وجود هر گونه پروتز يا عدم پروتز در جدول مربوطه ثبت گرديدند. شلوغي و بهم ريختگي دندانها و شرايط روي هم قرار گرفتن دندانها ارزيابي شد. وجود هر كدام از بيماريهاي سيستميك كه مي توانند در بوي بد دهان موثر باشند، حضور پري كرونيت و نيز از دست دادن دندانها همگي تحت بررسي قرار گرفتند. جنس افراد و سن هر كدام در گروههاي دوم، سوم، چهارم، پنجم، ششم و هفتم، تنظيم گرديد كه در خصوص سن يكبار در جدول ساده و يكبار افراد زير 40 سال و يا بالاي 40 سال در جدول multiple مورد بررسي قرار گرفتند.

جمع آوري اطلاعات به طريق مشاهده و پرسشنامه صورت گرفت. جهت بررسي بوي بد دهان از روش Fosdisk بصورت تغيير يافته استفاده شد. معاينه كننده مانند شيميست ها از حس بويايي خود استفاده نمود. بدين صورت كه سر بيمار در مقابل و هم سطح سر معاينه كننده در فاصله 20 سانتي متري قرارگرفت و هوايي كه به آرامي درموقع صحبت كردن دميده مي شد استنشاق مي گرديد.

اين تست در ساعات 5/11ـ10صبح و 5/5 ـ 4 بعد از ظهر انجام گرفت. كه 2 تا 3 ساعت پس از وعده هاي غذايي بود. در ضمن از كساني معاينه بعمل مي آمد كه در اين مدت از هيچگونه خوشبو كننده دهان، آدامس و مسواك استفاده نكرده بودند(9).

اين تست دو بار يكي براي دهان و بار ديگر براي بيني استفاده شد. جهت افتراق بوي بد دهان از روش Belding استفاده شد. بدين صورت كه بيمار بايستي دهان خود را بسته و هوا را از بيني خود خارج كند. اگر بوي بد منشاء دهاني داشت كه كم شده و يا از بين مي رفت ولي اگر شدت مي يافت مشخص مي شد كه از سينوسها و حفرات اطراف بيني منشاء گرفته است(10) و اگر همانند بود كه منشاء آن بيماريهاي ريوي و گوارشي تلقي مي شد. سوالات مربوطه نيز با ذكر اينكه جهت انجام تحقيق بوده و كسي بجز محقق به آن دسترسي ندارد مطرح و جوابها در پرسشنامه مربوطه درج گرديدند. جهت بررسي رابطه هر كدام از موارد از طريق محاسبه Odd’s ratio صورت گرفت.

داده ها دسته بندي شده و با استفاده از نرم افزارEPI info و با روش هاي جاري آماري بررسي شدند.

يافته ها

تعداد 120 نفر از مراجعين به دانشكده دندانپزشكي بطور تصادفي مورد آزمون قرار گرفتند كه از اين تعداد 17 نفر بعلت اينكه نتوانستند اطلاعات دقيقي از وضعيت سيستميك خود ارائه دهند از مطالعه حذف شدند. در مجموع از ميان 103 نفر باقيمانده، 34 مورد زن و 69 مورد مرد بودند. در خصوص ارزيابي بهداشتي از 47 مورد افراديكه داراي بوي بد دهان بودند 6 مورد در گروه بهداشت خوب دهاني و مابقي در گروه بهداشت بد قرار گرفتند، در عين اينكه از 56 نفر بدون بوي دهان 32 نفر بهداشت بد دهاني داشتند(جدول 1).

جدول 1ـ وضعيت بهداشت دهان در رابطه با بوي بد دهان

بهداشت دهان

گروهها

خوب

بد

مورد

6

41

سالم

24

32

با بررسي وضعيت لثه بيماران و تقسيم آنها به دو گروه داراي يكي از انواع بيماريهاي لثه اي پريودنتال و لثه سالم، رابطه معني داري بين بوي بد دهان و يكي از انواع بيماريهاي پريود نتال مشاهده گرديد (000/0P<) (جدول 2).

جدول 2ـ وضعيت بيماريهاي پريودنتال و بوي بد دهان


اشتراک بگذارید:


پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت هزینه و دریافت فایل

مبلغ قابل پرداخت 11,000 تومان
عملیات پرداخت با همکاری بانک انجام می شود

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
33_1027926_2098.zip20k





ویدئو آموزشی کسب درآمد میلیونی با بازاریابی فایل در وردپرس(آموزش توسط رتبه 10 فایل سل)

ویدئو آموزشی کسب درآمد میلیونی با بازاریابی فایل در وردپرس(آموزش توسط رتبه 10 فایل سل) فرمت فایل : MPG- نوع فایل (ویدئو-قابل نمایش روی کامپیوتر و رسانه های دیجیتال)   تعداد فایل ها : 3 فایل ویدیویی(3 بخش)   کیفیت فایل ها : عالی(Full Hd)   حجم فایل های ویدیویی : 230 مگابایت    توضیح محصول : این ویدئو بطور کامل بازاریابی فایل توسط وردپرس را معرفی و آموزش داده است مدرس این ویدئو مدیر فروشگاه پارس است که دارای رتبه کل 10 در فایل سل و رتبه یک فروش در ...

توضیحات بیشتر - دانلود 49,000 تومان

نظرسنجی

کدام نوع از فایل های زیر مورد نیاز شماست