فروشگاه تخصصی فروش فایل ها و تحقیقات دانشجویی و قطعه کدهای برنامه نویسی و ویدیو های آموزشی

دسته بندی محصولات

محبوبترین محصولات

اطلاعیه فروشگاه

توجه : به لطف خداوند متعادل و تلاش مضاعف و پشتیبانی خوب فایل سل سایت پارس هم اکنون به رتبه 10 در فایل سل دست پیدا کرده است توجه : دانشجویان و افرادی که قصد خرید دارند و ایمیل ندارند برای خرید میتوانند ایمیل مدیر فروشگاه را به آدرس moradi.infomail@gmail.com وارد کنند و با این ایمیل و شماره تلفن خودتون اقدام به خرید کنید و در صورت مشکل میتوانید با شماره پشتیبانی فروشگاه در تلگرام با شماره 09398634021 ارتباط برقرار کنید

تحقیق در مورد محلول

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 11 صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

مقدمه: 

محلولها ، مخلوطهایی همگن هستند. محلولها را معمولا بر حسب حالت فیزیکی آنها طبقه بندی می‌کنند: محلولهای گازی ، محلولهای مایع و محلولهای جامد. بعضی از آلیاژها محلولهای جامدند؛ سکه‌های نقره‌ای محلولهایی از مس و نقره‌اند و برنج محلولی جامد از روی در مس است. هر آلیاژی محلول جامد نیست، بعضی از آلیاژها مخلوطهایی ناهمگن اند. محلولهای مایع متداولترین محلولها هستند و بیشترین کاربرد را در بررسیهای شیمیایی دارند. هوا هم مثالی برای محلولهای گازی می‌باشد.

ماهیت محلولها

در یک محلول ، معمولا جزئی که از لحاظ کمیت بیشترین مقدار را دارد، حلال و سایر اجزا را مواد حل شده (حل شونده) می‌گوییم. اما گاهی آسانتر آن است که جزئی از محلول را با آنکه مقدارش کم است، حلال بنامیم و گاهی اصولا اطلاق نام حلال و حل شونده به اجزای یک محلول (مثلا محلولهای گازی) چندان اهمیتی ندارد. بعضی از مواد به هر نسبت در یکدیگر حل می‌شوند.امتزاج پذیری کامل از ویژگیهای اجزای تمام محلولهای گازی و بعضی از اجزای محلولهای مایع و جامد است. ولی غالبا، مقدار ماده ای که در حلال معینی حل می شود، محدود است. انحلال پذیری یک ماده در یک حلال مخصوص و در دمای معین، بیشترین مقداری از آن ماده است که در مقدار معینی از آن حلال حل می شود و یک سیستم پایدار به وجود می آورد.

غلظت محلول

برای یک محلول معین ، مقدار ماده حل شده در واحد حجم حلال یا در واحد حجم محلول را غلظت ماده حل شده می‌گوییم. مهمترین نوع غلظتها که در آزمایشگاه بکار می‌رود مولاریته و نرمالیته است. مولاریته عبارت است از تعداد مولهای یک ماده که در یک لیتر محلول وجود دارد. به همین دلیل آن را مول بر لیتر یا M/L می‌گیرند. نرمالیته یک محلول عبارتست از تعداد هم ارز گرمهای (اکی والان گرم های) ماده موجود در یک لیتر محلول. نرمالیته را با N نشان می‌دهند.

انواع محلولها

محلولهای رقیق

محلولهایی که غلظت ماده حل شده آنها نسبتا کم است.

محلولهای غلیظ

محلولهایی که غلظت نسبتا زیاد دارند.

محلول سیر شده

اگر مقدار ماده حل شده در یک محلول برابر با انحلال پذیری آن در حلال باشد، آن محلول را محلول سیر شده می‌نامیم. اگر به مقداری از یک حلال مایع ، مقدار زیادی ماده حل شونده (بیشتر از مقدار انحلال پذیری آن) بیفزاییم، بین ماده حل شده و حل شونده باقیمانده تعادل برقرار می‌شود. ماده حل شونده باقیمانده ممکن است جامد ، مایع یا گاز باشد. در تعادل چنین سیستمی ، سرعت انحلال ماده حل شونده برابر با سرعت خارج شدن ماده حل شده از محلول است. بنابراین در حالت تعادل ، غلظت ماده حل شده مقداری ثابت است.

محلول سیر نشده

غلظت ماده حل شده در یک محلول سیر نشده کمتر از غلظت آن در یک محلول سیر شده است.

محلول فراسیرشده

می‌توان از یک ماده حل شونده جامد ، محلول فراسیر شده تهیه کرد که در آن، غلظت ماده حل شده بیشتر از غلظت آن در محلول سیر شده است. این محلول ، حالتی نیم پایدار دارد و اگر مقدار بسیار کمی از ماده حل شونده خالص بدان افزوده شود، مقداری از ماده حل شده که بیش از مقدار لازم برای سیرشدن محلول در آن وجود دارد، رسوب می‌کند.

خواص فیزیکی محلولها

بعضی از خواص محلولها به دو عامل ، نوع ماده حل شده و غلظت آن در محلول بستگی دارند. این مطلب برای بسیاری خواص فیزیکی محلولها از جمله ، محلولهای آبی درست به نظر می‌رسد. برای مثال، محلول نمک طعام در آب بی رنگ پرمنگنات پتاسیم در آب، بنفش صورتی است (در اینجا نوع ماده حل شده مطرح است). افزون بر این ، می‌دانیم که هر چه بر محلول پرمنگنات آب بریزیم و آن را رقیقتر کنیم، از شدت رنگ آن کاسته می‌شود (اینجا غلظت محلول مطرح است).یکی دیگر از خواص فیزیکی که به این دو عامل بستگی دارد، قابلیت هدایت الکتریکی محلول آبی مواد گوناگون است. چهار خاصه فیزیکی دیگر از محلولها وجود دارد که به نوع و ماهیت ذرات حل شده بستگی ندارد، بلکه فقط به مجموع این ذرات وابسته است. به عبارت دیگر ، تنها عامل موثر بر خواص محلول در اینجا ، غلظت است. چنین خواصی از محلول را معمولا "خواص جمعی محلولها" (خواص کولیگاتیو Colligative properties) می‌نامند و عبارتند از کاهش فشار بخار ، صعود نقطه جوش ، نزول نقطه انجماد و فشار اسمزی.

کاهش فشار بخار

وقتی یک حل شونده غیر فرار در یک حلال حل می‌شود، فشار بخار آن کاهش می‌یابد و مقدار کاهش به مقدار حل شونده بستگی دارد. هر چه میزان حل شونده بیشتر باشد، میزان کاهش در فشار بخار بیشتر است. برای مثال اگر دو ظرف را در نظر بگیریم که در آنها مقدار مساوی مایع وجود دارد که یکی محتوی مولکولهای آب خالص و دیگری محتوی محلول قند در آب است، بدیهی است که تعداد مولکولهای آب در واحد حجم از آب قند ، کمتر از آب خالص است. به همین نسبت ، تعداد مولکولهای آب در سطح آب قند ، نیز کمتر می‌باشد. بنابراین، نسبت مولکولهای پرانرژی آب که قادر به تبخیر از سطح آب قند هستند، کمتر می‌باشد و در نتیجه فشار بخار محلول کمتر می‌شود.

افزایش نقطه جوش

در اثر حل شدن مقداری حل شونده غیر فرار در یک حلال ، نقطه جوش آن افزایش می‌یابد. مقدار افزایش فقط به مقدار حل شونده بستگی دارد. برای مثال ، آب در شرایط متعارفی (دمای 25 درجه سانتیگراد و فشار بخار یک اتمسفر یا 760 میلی متر جیوه) در 100 درجه سانتیگراد می جوشد. اما اگر در آب، مقداری قند مثلا به غلظت یک مولال (یک مول در 1000 گرم آب) بریزیم، فشار بخار محلول آب قند به اندازه 14 میلی متر جیوه کاهش می‌یابد و در نتیجه محلول در 52/100درجه سانتیگراد می‌جوشد.

کاهش نقطه انجماد

وقتی یک حل شونده غیر فرار در یک حلال حل می‌شود، نقطه انجماد آن کاهش می‌یابد. بنابراین دمای انجماد محلولهای آبی همیشه کمتر از دمای انجماد آب خالص است. استفاده از این خاصیت در رادیاتور اتومبیل می‌باشد که برای جلوگیری از یخ زدن آب رادیاتور اتومبیل در زمستان ، به آن مقداری مایع به نام ضد یخ می‌افزایند. همچنین با اضافه کردن نمک (مانند کلرید سدیم) همراه با شن ریز روی آسفالت خیابانهای شهر ، هیدراته شدن یونهای نمکها مستلزم مصرف مقداری آب است که از ذوب شدن برف فراهم می گردد. بنابراین آب نمک غلیظی فراهم می‌شود که حتی در 20 درجه زیر صفر منجمد نمی‌شود.

فشار اسمزی

اگر در ظرف U شکلی ، حلال A از مخلوط حلال و حل شونده (B + A) به وسیله یک غشای نیمه تراوا ، جدا شود، چون فقط حلال از غشا عبور می‌کند، بعد از رسیدن به حالت تعادل ، ارتفاع مایع در قسمت (حاوی B + A) که حل شونده وجود دارد بالا می رود.اگر به این ستون فشار وارد شود تا سطح مایع در دو طرف یکسان شود، این فشاراسمزی است که به علت حل شدن حل شونده غیر فرار در حلال ایجاد شده است.به عکس فرآیند اسمز ، اسمز معکوس گویند که برای شیرین کردن آب استفاده می شود. همچنین برای تعیین جرم مولکولی پلیمرها ، پروتئینها و بطور کلی مولکولهای سنگین از فشار اسمزی استفاده می‌شود.

عنوان : ويژگي هاي محلول ها

 

ويژگى هاى محلول ها

 

1- محلول ها شفاف هستند و ماده‌ى حل شده در آنها قابل مشاهده نيست .

 

2- اگر مدتى محلول را در جايى ساكن قرار دهيم هيچ تغييرى در آن رخ نمى دهد و ذرات حل شده با گذشت زمان ته نشين نمى شوند پس محلول ها پايدار هستند .

 

3- محلول ها كاملاً همگن و تك فازى هستند يعنى خواص آن از يك نقطه به نقطه‌ى ديگر هيچ تفاوتى ندارد .

 

4- ذرات حل شونده از كاغذ صافى عبور كرده و آنها را بدين طريق نمى توان جدا سازى كرد .

 

5- نور را از خود عبور مى دهند اما آن را پخش نمى كنند يعنى هنگام عبور نور از آن مسير نور مشخص نيست .

 

ويژگى كلوئيد ها

 

كلوئيد حداقل از دو فاز يكى فاز پراكنده شونده و ديگرى فاز پراكنده كننده تشكيل شده است مثلاً در كلوئيد نشاسته در آب ذره هاى نشاسته فاز پراكنده شونده و آب فاز پراكنده كننده است .

 

شباهت هاى محلول و كلوئيد

 

1- هر دو شفاف هستند و نور را از خود عبور مى دهند .

 

2- هر دو پايدارند و ذرات موجود در آنها با گذشت زمان ته نشين نمى شوند .

 

3- محلول ها از كاغذ صافى عبور مى كنند و ذره هاى كلوئيدى نيز معمولاً مى توانند از كاغذ صافى عبور كنند .

 

تفاوت هاى محلول و كلوئيد

 

1- ذره‌هاى يك محلول بسيار ريز بوده و به صورت يون ها يا مولكول‌هاى مواد حل شونده مى‌باشند اما ذره‌هاى كلوئيدى معمولاً به صورت مجموعه دور هم انباشته شده‌اند و 10 تا برابر بزرگ تر از انواع يون ها و مولكول هاى حل شونده در محلول هستند .

 

2- بر خلاف محلول ها كلوئيدها مسير نور درون خود را مشخص مى كنند در واقع ذره هاى كلوئيدى نور را پخش مى كنند اين پخش نور به وسيله ذره هاى كلوئيدى را اثر تيندال گويند.

 

 

 

3- در شرايط ويژه مثل سرد يا گرم كردن يا در مجاورت يك الكتروليت ذره هاى كلوئيدى به يكديگر چسبيده و ته نشين مى شوند اين فرآيند لخته شده نام دارد . در حالى كه ذرات حل شونده در محلول تحت اين شرايط ته نشين نمى شوند .

 

4- محلول ها كاملاً تك فازى و همگن هستند در حالى كه كلوئيدها حداقل ازدو فازتشكيل شده اند .

 

ويژگى هاى امولسيون

 

هنگامى كه دو مايع مخلوط نشدنى را باهم مخلوط كنيم به صورت دو لايه جدا از هم در مى‌آيند حال اگر مايع سومى به اين دو مايع اضافه كرده و آنها را مخلوط كنيم مايع سوم مانع از دو فازى شدن دو مايع اول شده و آنها را در مجاور هم نگه مى دارد به مايع سوم عامل امولسيون كنند و مخلوط سه ماده را امولسيون گويند .

 

صابون و نقش امولسيون كنندگى آن

 

چرك لباس و پوست بدن از جنس چربى است كه در آب حل نمى شود براى برداشتن بهتر چرك ها بايد امولسيون پايدارى از چرك ها در آب ايجاد كرد اين كار به كمك پاك كننده ها كه صابون يكى از رايج ترين آنهاست انجام مى شود صابون نمك سديم يا پتاسيم اسيدهاى چرب است اگر صابون نمك سديم اسيد چرب باشد صابون جامد و اگر نمك پتاسيم اسيد چرب باشد صابون مايع است. جزء آنيونى صابون دو قسمت دارد يك قسمت زنجير هيدروكربنى آب گريز است و سرنا قطبى صابون را تشكيل مى‌دهد اين قسمت در حلال هاى ناقطبى حل مى‌شود. قسمت ديگر صابون سه قطبى و آب دوست آن است اين قسمت مولكول در حلال‌هاى قطبى مانند آب حل مى‌شود.

 

 

 

 

 

اسيد هاى چرب از جمله اسيدهاى آلى هستند كه در روغن هاي گياهى يا در چربى جانوران يافت مى شوند . اين تركيب ها داراى زنجير هيدرو كربن سير شده يا سير نشده‌ى بزرگ با 4 تا 22 اتم كربن هستند . همان طور كه مى دانيد اسيدهاى آلى گروه عاملى كربوكسيل دارند .

 

در صابون ها معمولاً طول زنجير هيدروكربنى 17 است يعنى 17 اتم كربن دارد .

 

پاك كننده هاى غير صابونى

 

در اين پاك كننده ها به جاى گروه كربوكسيل صابون گروههاى ديگرى از جمله گروه سولفونات ها به كار رفته است . سديم دودسيل بنزن سولفونات نمونه اى از پاك كننده هاى غير صابونى است . در اين پاك كننده ها چربى به زنجير آلكيل مى چسبد و گروه سولفونات كه انتهاى باردار صابون را تشكيل مى دهد سبب حل شدن چربى ها در آب مى شود شكل زير ساختار سديم دودسيل بنزن سولفونات را نشان مي‌دهد.

 

 

 

زنجير هيدروكربنى پاك كننده‌ى هاى غير صابونى معمولاً 12 كربن دارد .

 

 


اشتراک بگذارید:


پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت هزینه و دریافت فایل

مبلغ قابل پرداخت 11,000 تومان

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
file343_1399522_7089.zip42.9k





ویدئو آموزشی کسب درآمد میلیونی با بازاریابی فایل در وردپرس(آموزش توسط رتبه 10 فایل سل)

ویدئو آموزشی کسب درآمد میلیونی با بازاریابی فایل در وردپرس(آموزش توسط رتبه 10 فایل سل) فرمت فایل : MPG- نوع فایل (ویدئو-قابل نمایش روی کامپیوتر و رسانه های دیجیتال)   تعداد فایل ها : 3 فایل ویدیویی(3 بخش)   کیفیت فایل ها : عالی(Full Hd)   حجم فایل های ویدیویی : 230 مگابایت    توضیح محصول : این ویدئو بطور کامل بازاریابی فایل توسط وردپرس را معرفی و آموزش داده است مدرس این ویدئو مدیر فروشگاه پارس است که دارای رتبه کل 10 در فایل سل و رتبه یک فروش در ...

توضیحات بیشتر - دانلود 49,000 تومان

نظرسنجی

کدام نوع از فایل های زیر مورد نیاز شماست