فروشگاه تخصصی فروش فایل ها و تحقیقات دانشجویی و قطعه کدهای برنامه نویسی و ویدیو های آموزشی

دسته بندی محصولات

محبوبترین محصولات

09187363847

اطلاعیه فروشگاه

توجه : به لطف خداوند متعادل و تلاش مضاعف و پشتیبانی خوب فایل سل سایت پارس هم اکنون به رتبه 12 در فایل سل دست پیدا کرده است توجه : دانشجویان و افرادی که قصد خرید دارند و ایمیل ندارند برای خرید میتوانند ایمیل مدیر فروشگاه را به آدرس moradi.infomail@gmail.com وارد کنند و با این ایمیل و شماره تلفن خودتون اقدام به خرید کنید و در صورت مشکل میتوانید با شماره پشتیبانی فروشگاه در تلگرام با شماره 09398634021 ارتباط برقرار کنید

مقاله مروری بر شناخت اسيدهای چرب تشکيل دهنده روغنها و چربيها در سلامت انسان

مقاله مروری بر شناخت اسيدهای چرب تشکيل دهنده روغنها و چربيها در سلامت  انسان

فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 26 صفحه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه:

متخصصین غذائی ، چربی ها را مانند کربوهیدراتها و پروتئین ها ماده ضروری می دانند (1) چربیها یک منبع انرژی مهم برای انسان بخصوص برای اطفال و کودکان می باشد و هر گرم آن معادل 9 کالری انرژی است .

         50 درصد انرژی شیر مادران از طریق چربی تامین می شود . چربیها باعث حفظ سلامت پوست انسان و تنظیم بسیاری از عملیات بدن می شوند . چربیها سبب حمل ویتامین های محلول در روغن نظیر A,D,E,K شده و باعث جذب آنها در روده می شوند . قسمتی از چربی صرف انرژی می شود ولی قسمت اعظم چربی در بافتهای چربی ذخیره می شود .

         چربی عامل مهمی برای عایق نگهداشتن بدن و تقویت اندام بدن انسان می شود . چربیها اکثراً از همان عناصر کربوهیدرات یعنی کربن و هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده اند با این تفاوت که میزان کربن و هیدروژن چربیها بیشتر و اکسیژن آنها کمتر است . لذا چربیها دارای ارزش انرژی بالاتری هستند .

          چربیهــا ترکیبــی از سه ملکــول اسید چرب مختلف و یک ملکول گلیسیرین هستند . لذا به چربیها تری گلیسیرید می گویند . تفاوت روغنها و چربیها عمدتاً ناشی از نوع و میزان اسیدهای چرب تشکیل دهنده آنها می باشد .

         اسیدهای چرب مختلف دارای خواص فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی متفاوت و گاهی متضاد می باشند .

لذا برای شناخت تفاوت روغنها نياز به آگاهی از ميزان و نوع اسيدهای چرب تشکيل دهنده روغنها و چربيها ميباشد .

 

 

 

تقسیم بندی اسیدهای چرب :

قبلاً اسیدهای چرب را به سه گروه تقسیم بندی ميکردند . اخيراً گروه ديگری تحت عنوان اسيدهای چرب ترانس به اين تقسيم بندی اضافه شده است .

1- اسیدهای چرب اشباع : Saturated Fatty Acids ( SFA )  

اسیدهای چرب اشباع در طول زنجیر اسید چرب پیوند دوگانه ندارند. میزان اسیدهای چرب اشباع در روغنهای حیوانی غیر دریائی و روغنهای نظیر پالم و هسته پالم و نارگیل زیاد تر از اکثر روغنهای نباتی می باشد .

2- اسیدهای چرب تک غیر اشباع :

Mono Unsaturated Fatty Acids) MUFA )

مهمترین اسید چرب این گروه اسید اولئیک با 18 اتم کربن می باشد 18 : 1 ( n – 9 )

این اسید چرب در تمام روغنها و چربیها به مقدار کم وبیش وجود دارد . در روغن زیتون میزان این اسید چرب در سطح بالائی قرار دارد .

 

3- اسیدهای چرب چند غیر اشباع :

Poly Unsaturated Fatty Acids ( PUFA )

         در ایــن گـــروه دو اسید چرب لینولئیک و آلفا لینولنیک با 18 اتم کربن و با 2 و 3 پیوند دوگانه 18:3(n-3) , 18:2(n-6) مهمترین اسید چرب این گروه هستند . این دو اسید چرب چون در بدن انسان ساخته نمی شوند به آنها ضروری Essential Fatty Acids ( EFA )  می گویند .

میزان این اسیدهای چرب در روغنهای نباتی زیاد ولی در روغنهای حیوانی غیر دریائی کم است .

اسید لینولئیک سر گروه اسیدهای چرب از خانواده n – 6 و یا امگا6 و اسید آلفا لینولنیک سرگروه اسیدهای چرب n – 3 و یا امگا3 می باشد .

4- اسیدهای چرب غیر اشباع غیر طبیعی ( ترانس )

Uncommon Fatty Acids ( Trans )

 مهمترین اسید چرب این گروه اسید الائیدیک است که ایزومر ترانس اسید اولئیک 18:1(n-9t) می باشد و در جریان هیدروژناسیون روغنها تشکیل می شود . اسید چرب ترانس به مقدار کم در شکمبه حیوانات نشخوار کننده نیز تشکیل می شود .

خواص اسیدهای چرب

خواص فیزیکی: اسیدهای چرب اشباع با افزایش طول زنجیر اسید چرب، نقطه ذوب آنها افزایش می یابد . به عنوان مثال اسید بوتيریک با 4 اتم کربن بصورت مایع است ولی اسید استئاریک با 18 اتم کربن نقطه ذوب آن حدود 70 درجه سانتی گراد می باشد .

         اسیدهای چرب غیر اشباع با افزایش تعداد پیوند دو گانه نقطه ذوب آنها کاهش می یابد . بعنوان مثال نقطه ذوب اسید اولئیک 14 و اسید آلفالینولئیک 11- می باشد .

         نقطه ذوب اسیدهای چرب ترانس بالاتر از ایزومرسیس می باشد . بعنوان مثال نقطه ذوب اسید الائیدیک 44 می باشد .

 

اکسیداسیون اسیدهای چرب

        مقاومت اسیدهای چرب با افزایش تعداد پیوند دوگانه بصورت غیر خطی به سرعــت کاهــش می یابد . روغنهای اکسیده ضمن از دست دادن خاصیت روغنی . دارای طعم نامطلوب نیز می باشند . مصرف زیاده از حد روغنهای اکسیده پس از ذخیره سازی در بدن با غشاء سلولی فعل و انفعال داخلی داده و باعث تخریب غشاء می شوند و احتمال ابتلاء بدن به بیماریهای قلبی ، عروقی را افزایش می دهد .

افزایش طول زنجیر و پیوند دوگانه اسیدهای چرب در بافتهای بدن انسان

         طول زنجیر و تعداد پیوند دوگانه اسیدهای چرب در بافتهای بدن انسان توسط آنزیمهای مختلف افزایش می یابد . اسید لینولئیک و اسید آلفالینولنیک از طریق مصرف غذا وارد بدن انسان می شوند و هرکدام بطور جداگانه طول زنجیر و پیوند دوگانه اش افزایش می یابد . لذا اسیدهای چرب امگا6 فقط به اسیدهای چرب از خانواده خود و اسیدهای چرب امگاء 3 تنها به اسیدهای چرب از خانواده امگاء 3 تبدیل می شوند و نهایتاً این اسیدهای چرب تبدیل به هورمونهای موضعی بنام پروستاگلاندینها می شوند که سلامت انسان به وجود این هورمونها وابسته است .(2)

         مصرف صحیح هر دو نوع اسید چرب ضروری احتمالاً سبب پیشگیری از بسیاری بیماریها می شود که فهرست وار بشرح زير می باشند:

قلبی ، عروقی ، بعضی از انواع سرطان ، دیابت نوع 2 ، پوکی استخوان، بيماريهای پوستی ، ريزش مو، تخريب سلولهای کليوی و کبدی ، اختلالات رفتاری ، تعريق زياد همراه با تشنگی ، خشکی غدد، عفونت ، تأخير در التيام زخم، عدم باروری، سقط جنين ، دردهای مشابه آرتريت ، مشکلات قلب و گردش خون ، کندی رشد ، ضعف عمومی ،اختلال در ديد و قدرت يادگيری ، عدم تطابق حرکتی ، افزايش تری گليسيريد خون ، حالت خواب رفتگی دست و پاها ، فشار خون بالا ، چسبندگی پلاکت خون ، التهاب نسجی ، تجمع غيرعادی مايع بين بافتها، اختلال روحی و روانی ، کاهش ميزان سوخت و ساز بدن ، اختلال در سيستم دفاعی بدن و ....  .


اشتراک بگذارید:


پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت هزینه و دریافت فایل

مبلغ قابل پرداخت 8,000 تومان

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
asid-charb_643651_1012.zip368.8k





تحقیق جامع درباره بررسی سيستمهاي اطلاعاتي بيمارستاني

تحقیق جامع درباره بررسی سيستمهاي اطلاعاتي بيمارستاني فرمت فایل : word ( قابل ویرایش) تعداد صفحات : 80 صفحه                 بخشی از متن :  در اين تحقیق سيستم هاي اطلاعاتي بيمارستاني مورد بررسي قرار مي گيرند. در بخش اول كاربرد كلينيكي سيستم هاي اطلاعاتي بيمارستاني ارائه مي شود. در بخش دوم در مورد نكات تكنيكي سيستم هاي اطلاعاتي بيمارستاني بحث مي شود. و سرانجام در بخش سوم نكاتي در مورد منابع اطلاعاتي مرتبط ...

توضیحات بیشتر - دانلود 11,000 تومان

تحقیق درباره اصول استفاده از بازاريابی اجتماعی در حوزه سلامت

تحقیق درباره اصول استفاده از بازاريابی اجتماعی در حوزه سلامت فرمت فایل : word ( قابل ویرایش) تعداد صفحات : 35 صفحه           مقدمه   موفقيت روزافزون بخش تجارت در جلب مشتري براي کالاها و خدمات خود، مرهون به کار گيری اصول و فنون علمي و مدوني است که به آن بازاريابي (Marketing) مي گويند. زمانی بازاريابي را منحصر به يافتن مشتري براي محصولات توليد شده يا خدمات قابل ارائه شرکت ها، سازمان ها و کارخانجات می دانستند در حالی که بازا ...

توضیحات بیشتر - دانلود 11,000 تومان

مقاله آشنایی با بیماریهای دندان و التهاب و عفونت دندان

مقاله آشنایی با بیماریهای دندان و التهاب و عفونت دندان فرمت فایل : word ( قابل ویرایش) تعداد صفحات : 9 صفحه         اندودنتیک چیست؟ اندودنتیک  ( Endo ) به معنای درون و( Dontia ) به معنای دندان می باشد. بافت نرمی که در درون دندان وجود دارد وحاوی اعصاب ، عروق خونی ودیگر بافت ها می باشد    dental pulp نامیده می شود وعملکرد آن عبارت از متکامل ساختن دندان (تاج وریشه) وبرقراری تغذیه وپاسخ های حسی در طول حیات می باشد. ...

توضیحات بیشتر - دانلود 8,000 تومان

مقاله آشنایی با روش غنی سازی آرد با آهن

مقاله آشنایی با روش غنی سازی آرد با آهن فرمت فایل : word ( قابل ویرایش) تعداد صفحات : 9 صفحه                   مقدمه و تعریف : سلول‌های بدن برای رشد، انجام اعمال حیاتی، ترمیم بافت‌هایی که پیوسته در حال فرسایش و بازسازی هستند، نیاز به مواد مغذی دارند. غذاهای مختلف این مواد را در اختیار سلول‌ها قرار می‌دهند. دسته‌ای از مواد مغذی که مقادیر اندک و ناچیزی از آنها برای ا ...

توضیحات بیشتر - دانلود 8,000 تومان

مقاله بررسی بيماريهای پوستي رايج در ميان شناگران

مقاله بررسی بيماريهای پوستي رايج در ميان شناگران فرمت فایل : word ( قابل ویرایش) تعداد صفحات : 12 صفحه                   مقدمه : درفصل تابستان، افراد تمايل زيادي به شنا در استخرها پيدا مي کنند، تا جايي که برخي روزها در يک سانس، افراد زيادي مشغول شنا هستند . اين در حالي است که افراد را با اين سوال مواجه مي کند؛ آيا شنا در آب مشترک سلامت پوست را به خطر مي اندازد؟ در پاسخ بايد گفت؛«بله». ...

توضیحات بیشتر - دانلود 8,000 تومان

مقاله بررسی و ارزیابی كم خوني و فقر آهن

مقاله بررسی و ارزیابی كم خوني و فقر آهن فرمت فایل : word ( قابل ویرایش) تعداد صفحات : 6 صفحه                   تعریف و مقدمه : كمبود آهن و كم خوني ناشي از آن از مشكلات عمده تغذيه اي و بهداشتي در كشور است گروههايي كه بيشتر در معرض كم خوني فقر آهن قراردارند شير خواران ،كودكان زير 6 سال ، نوجوانان بخصوص دختران نوجوان و زنان در سنين باروري بخصوص زنان باردار مي باشند پسران نوجوان ومردان بالغ هم ...

توضیحات بیشتر - دانلود 8,000 تومان

ویدئو آموزشی کسب درآمد میلیونی با بازاریابی فایل در وردپرس(آموزش توسط رتبه 10 فایل سل)

ویدئو آموزشی کسب درآمد میلیونی با بازاریابی فایل در وردپرس(آموزش توسط رتبه 10 فایل سل) فرمت فایل : MPG- نوع فایل (ویدئو-قابل نمایش روی کامپیوتر و رسانه های دیجیتال)   تعداد فایل ها : 3 فایل ویدیویی(3 بخش)   کیفیت فایل ها : عالی(Full Hd)   حجم فایل های ویدیویی : 230 مگابایت    توضیح محصول : این ویدئو بطور کامل بازاریابی فایل توسط وردپرس را معرفی و آموزش داده است مدرس این ویدئو مدیر فروشگاه پارس است که دارای رتبه کل 10 در فایل سل و رتبه یک فروش در ...

توضیحات بیشتر - دانلود 49,000 تومان

نظرسنجی

کدام نوع از فایل های زیر مورد نیاز شماست